Van klankhout naar muziek:

We bouwen in ons atelier violen, alten maar voornamelijk cello`s.

Het Klankhout voor de instrumenten zoeken we zelf uit bij een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland. Daardoor werken we uitsluitend met de beste materialen. In de bijna 30 jaar van ons bestaan hebben we hiervan vele mooie instrumenten gebouwd die door musici worden getest en goed gewaardeerd worden.

Ook barokinstrumenten hebben onze aandacht.

In ons atelier hebben we viola d`amores en pochettes  gebouwd.

 

Reparatie – restauratie

Viool of cello repareren, strijkstok beharen of repareren, het hoort er allemaal bij. Wij doen altijd vooraf een prijsopgave. Alleen bij onvoorziene gebreken wordt hiervan afgeweken; een prijsopgave is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Ook voor schade, die mogelijk te verhalen is op een verzekering , maken wij kostenloos een rapport over de restauratiekosten en het waardeverlies.

Bij restauraties aan oude instrumenten proberen wij zo veel mogelijk recht te doen aan de uitstraling van het instrument, dat neemt niet weg dat het instrument uiteindelijk goed bespeelbaar moet zijn.

Reparaties en onderhoud kunnen wij verzorgen voor zowel uw viool, altviool, cello als contrabas.

 

Strijkstokken

Wij kunnen onderhoud uitvoeren aan uw strijkstok en uw strijkstok opnieuw beharen. Dit kunnen verzorgen voor zowel uw viool, altviool, cello als contrabas.

 

Belangstelling? Maak gerust een afspraak om eens vrijblijvend te kijken.